login

registreren als nieuwe gebruiker
 
 

Fysiotherapie

Bij achillespeesklachten is het aan te bevelen zo spoedig mogelijk een fysiotherapeut te raadplegen. Deze kan samen met de patiënt een behandelplan opstellen. Een dergelijk preventief plan kan veel ellende voorkomen.

Behandelwijzen kunnen variëren van oefeningen om de doorbloeding van de pees te stimuleren en versterkingsoefeningen tot shockwave therapie.
Bij de Shockwave therapie krijgt de achillespees een serie tikken te verwerken. Als gevolg hiervan ontstaat een ontstekingsreactie van het lichaam: het lichaam reageert alsof de pees is ontstoken. Daardoor gaat het lichaam hard aan het werk om de pees te herstellen.

In combinatie met de Shockwave therapie wordt een behandeling met elektrische impulsen gegeven die de doorbloeding stimuleren.

Onder fysiotherapeuten is een discussie over het nut van het koelen van de pees. Waar de ene fysiotherapeut aanraadt om de pees bij ontsteking te koelen, vindt een nieuwe generatie therapeuten, dat je dat juist niet moet doen. Koelen van de pees vermindert de doorbloeding en daarmee de genezing, zo zegt de laatste groep.